Som borgerlig officiant håller jag i planerandet och genomförandet av programmet samt håller ett tal om personen som dött, baserat på de anhörigas tankar och berättelser.

När någon dör står dörren till sorgen ofta vidöppen. Jag upplever den där vidöppna dörren som en väg in i hjärtat, för sorgen och kärleken finns ofta på samma plats sammantvinnade. Och begravningen kan vara en plats där båda dessa stora känslor förenas.

För att kunna skriva ett griftetal så kommer jag hem till er (om ni vill, annars möts vi på annan plats eller har samtalet på zoom) för att lyssna på hur ni upplevt personen som dött. Vilken musik och vilka dikter vill ni ha på begravningen? Jag ger gärna förslag som ni kan utgå från. Jag skickar sedan ett förslag till er på upplägget i sin helhet. 

Jag har stor erfarenhet av att arbeta med människor i sorg då jag till vardags arbetar som terapeut. Jag har också stor erfarenhet av att skriva och har lett många skrivkurser. Jag tycker mycket om att fånga en människas väsen genom detaljer och små egenheter.  Jag har erfarenhet av att skapa teaterföreställningar och musikaliska salonger vilket jag har glädje av då jag lägger upp helheten i begravningsceremonin. Men min största styrka som borgerlig begravningsofficiant är att jag inte väjer för det svåra och att jag tycker om att få möta människor på djupet. Vilket inte utesluter att humorn ändå kan finnas med på ett hörn.

Jag lägger ungefär 10 timmar på förberedelser och genomförande och för det tar jag 5000 kr inkl moms. 

Ann Eberstein

kontakt@anneberstein.se

Tel 0704185648 (nås enklast och snabbast genom sms)