Workshops och kurser

Jag erbjuder ett flertal olika workshops och kurser men utformar även workshops efter förfrågningar och människors behov.
Vill du boka en workshop med mig?
Skicka en förfrågan till ann@annalys.se

Den inre kritikern

 

Stoppar du dig ibland när du vill göra saker, på grund av tanken att det ändå inte kommer att bli tillräckligt bra? Har det hänt att du när du jobbar märker hur du börjar bedöma dig själv och ditt sätt att vara? Eller att du stoppar dig mitt under ett möte för att du känner dig dum? Då ska du anmäla dig till den här workshopen om kreativitet och om vad som hindrar dig från flow!

Många av oss låter den inre kritikern överrösta den lekfulla lusten. Kritikern blir ett hinder för oss att vara kreativa eller närvarande i det vi gör. Den här workshopen ägnas åt att på olika sätt utforska den kritiska rösten. Hur kan vi förhålla oss till den så att inte prestationsångesten tar över vår lust?

Den här workshopen riktar sig till alla som är intresserade av att utforska sig själva. Och som märker att prestationskrav är ett tema. Det kommer vara en hel del övningar, men också teori, reflektion och diskussion.

Uppdragsgivare, 2018:  

”Att se tretton deltagare från olika avdelningar göra lerfigurer av deras värsta kritiker i olika skepnader. Höra berättelserna om vad kritikern säger. Och vad den gör med oss och vår självkänsla. Tårarna. De snälla orden som deltagarna sa till varann. Och hur gestaltterapeuten Ann Eberstein ledde dem varsamt genom alla känslor. Kunde vara på individnivå och gruppnivå på en gång.

Vi kunde lära oss om hur känslor funkar, och om vad som händer när vi en gång får en kritiker inom oss. Det var flera snabbövningar varvat med teoripass och delningar. I slutet knöt vi det till arbetsplatsen.

Vi var helt slut efteråt. Och jag har aldrig tidigare varit med om en så tät stämning i en grupp. Vuxna människor som delar, helt enkelt. Det är stort.”

Skrivarkurs med ett terapeutiskt förhållningssätt

Kursens främsta syfte  är att få deltagarna att öppna kranen till sitt skrivande där processen från den stängda till den öppna kranen går via de individuella motstånden. Under kursen låter jag deltagarna träffa sina motstånd och bekanta sig med dem. Jag är inte författare utan håller kurserna utifrån min gestaltterapeutiska grund.

Jag ser till att det blir ett tryggt utrymme för deltagarna att möta sitt mörker och sitt bubblande kreativa ljus. Och varje gång förundras jag över hur starkt dessa två är sammanlänkande med varandra.

Kursen går att utforma efter era behov och antal dagar kan variera.De senaste sex åren har jag hållit i många skrivarkurser på Tärna folkhögskola utanför Sala.  Men jag kan göra den på andra platser än Tärna och också som en distanskurs med ett antal träffar under kursen.

Kajsa, sommaren 2018:

“Skrivarkursen inspirerade på djupet. Anns härliga ledarskap tog oss på en resa in i vårt eget skrivande där allt finns att upptäcka. Vad som hindrar, vad som vibrerar och vad som briljerar. Jag fick igång mitt flöde i härligt sällskap och fin omgivning. Vill göra det igen och igen!”